Een jaar bij Talking Heads

Exact een jaar geleden begon ik aan mijn eerste dag bij Talking Heads. Zonder overdrijven het startschot van een zot jaar. Ik kon klanten als Luminus, Akzo Nobel en SD Worx helpen bij het uitbouwen van een aanwezigheid op sociale media, en beter nog: ik mocht meehelpen bij de uitbouw van het beste social media agency in België.

Er zijn een aantal dingen die ik het afgelopen jaar heb geleerd en die ik graag wil delen:

Failing is fine

Voor Talking Heads was ik aan de slag bij Youreca. Mijn eigen bvba waarin ik tussen mijn 18 en 24 jaar actief was. De plannen waren groots, de uitvoering is in vergelijking met de plannen eerder klein gebleven.

Er zijn verschillende manieren om naar die periode te kijken. Als een gefaald project, maar ook als een immens boeiende en uitdagende periode. Waar ik het meest trots op ben, is dat mijn visie op Youreca het afgelopen jaar genuanceerd is geworden: Ik ben blij dat ik Youreca gehad heb, en ik ben even blij dat ik er mee gestopt ben.

Ik probeer de fouten die ik daar gemaakt heb niet opnieuw te maken. Een work in progress, maar het lijkt aardig te lukken.

Karakter > skill

Iets waar ik al langer in geloof maar dit jaar nog sterker tot uiting is gekomen: karakter is belangrijker dan skills. Deels is dit een overtuiging uit noodzaak – skills heb ik op een school nooit geleerd – anderzijds merk ik het ook in de praktijk. De wil om te leren, te slagen en te durven falen brengt een mens veel verder dan om het even welke opleiding. Ik focus mijn werk dan ook op mijn karakter en het aanleren van nieuwe gewoontes, de skills volgen.

You don’t always want what you think you want.

Ik ben een koppige mens. Als ik een rode ballon wil moet je van ver komen om mij een groene te kunnen verkopen.

Bij Talking Heads lopen er mensen rond die daarin slagen. Die luisteren naar waarom die ballon per se rood moet zijn, en dan aantonen dat het eigenlijk een groene is die ik zoek. Een uitzondering.
Het resultaat is een meer open geest. De ballon moet ik nog steeds hebben, maar over de kleur kan gediscussieerd worden.

Don’t squeeze the goose, nurture it.

Ik ben sterk resultaatgericht en durf op die manier wel eens een gans doodknijpen om tot een gouden ei te komen. Dat werkt goed op de korte termijn maar wil op de lange termijn wel eens contraproductief zijn. Ik plan in 2013 volop verder te experimenteren met het – diervriendelijk – voederen van ganzen. Die gouden eieren zijn onderweg.

Geduld geduld geduld (en focus)

Veel projecten – waaronder youreca en oppassen.be – hebben hun potentieel niet waargemaakt door onder andere een gebrek aan geduld en een bijhorend gebrek aan focus. Grote plannen zijn niet genoeg, ze zijn vooral een bron van energie om elke dag de stapjes te nemen die noodzakelijk zijn om dichterbij te komen.

Dat geduld en die focus beginnen langzaamaan meer deel uit te maken van mijn karakter. Ik ben daar best gelukkig mee.

Op naar het volgende

Talking Heads jaar één was schoon en leerrijk. Ik wil Sofie, Joke, Bart db, Bart dw, Dirk, Ilse, Mei en Geerlinde daar graag voor bedanken.
Het ziet ernaar uit dat jaar twee nog interessanter wordt. Als je daar meer over wil lezen, keer dan regelmatig eens terug.
Mijn uniek voornemen is dit jaar wat meer te bloggen. 😉

Als je zelf zin hebt om in een stimulerende omgeving te komen werken: er zijn wat vacatures bij Netlash-bSeen.

4 gedachten over “Een jaar bij Talking Heads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s